Atenció

Si sou de les territorials de Terres de l'Ebre i voleu anunciar els vostres actes, o explicar com han anat només heu d'enviar un correu a
assembleate@gmail.com

diumenge, 28 de juliol del 2013

Primera Diada Independentista a la Terra Alta



La Diada Independentista a la Terra Alta va ser tot un èxit d'organització i de públic. Va començar ahir a la tarda a La Fatarella amb un espectacle per a nens amenitzat per Muniatto Xou, amb ball de gegants, capgrossos i grallers. A continuació es va gravar un Flaixmob amb música de "Xeic", també de les Terres de l'Ebre. Haurem d'esperar un dies per veure'l però segur que en gaudirem durant molt de temps.

Los "Xics Caleros" de La Cala van tancar els actes de la tarda fent una exhibició castellera. Després va venir el sopar, on ens vam reunir gairebé dues-centes persones i, ja de nit, van venir els parlaments.

L'acte dels parlaments va començar fent un minut de silenci en record de les víctimes del tren de Santiago de Compostel·la i va continuar amb el parlament de la secretària de l'ANC de la Fatarella que va lamentar la poca implicació d'alguns ajuntaments. Seguidament el vicepresident de l'AMI, Josep Andreu, va insistir en reivindicar la catalanitat de les comarques del sud.

Montserrat Carulla va encisar tothom amb la lectura d'uns poemes de Segarra, Margarit, Espriu... I finalment Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, va encoratjar-nos en la necessitat de seguir sense defallir, amb la idea que el nostre país sempre que ha avançat nacionalment ho ha fet també socialment i reafirmant que l'única esperança que tenim de sobreviure com a poble és assolint la independència.

El Cant dels Segadors i els crits d'Independència van donar per acabats els parlaments.

Per tancar l'acte, ja ben avançada la nit, Joan Reig ens va fer un recital de les seues cançons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada