Atenció

Si sou de les territorials de Terres de l'Ebre i voleu anunciar els vostres actes, o explicar com han anat només heu d'enviar un correu a
assembleate@gmail.com

dimecres, 9 d’octubre del 2013

Joan Ferré Almeda

Ex-combatent republicà es va posar en contacte amb l'ANC d'Amposta per vindre a fer Via a les Terres de l'Ebre, -"aquella batalla la vam perdre, però aquesta l'hem de guanyar" li va dir a Manel el dia que va apuntar-se al tram 38 de la VIA CATALANA.
És en Joan Ferré Almela, té 94 anys i és un dels supervivents de la Batalla de l'Ebre, lluitant  per Catalunya.
L' 11 de Setembre ens havíem de posar en contacte amb ell perquè vam decidir des de l'Assemblea fer-li entrega d'un record en agraïment d'haver tornat a l'Ebre per defensar la Independència de Catalunya. No va poder ser.
La setmana passada els seus familiars  van contactar  un altre cop amb Manel per comunicar-li que venien a passar el dia a Terres de l' Ebre. Vam visitar-lo i li vam fer entrega d'una xapa de Terres de l'Ebre per la independència, de la xapa de Jo he fet Via a les Terres de l'Ebre i també d'una figura de ceràmica, gentilesa de l'ANC de l'Ampolla amb una plaqueta on deia:
Joan Ferré Almela
Via Catalana
11 Setembre 2013
Terres de l'Ebre
Nascut a Tortosa i veí del barri de Remolins, formava part de l'exèrcit republicà al cos d'Enginyers de telecomunicacions, va estar al front a la Serra de Cavalls ì Pàndols, i durant la retirada es va exiliar a França. Posteriorment va entrar a formar part d'ERC i va ser un dels impulsors del partit a les Terres de l'Ebre Actualment viu amb la seva família al Maresme.
Gràcies Sr. Joan per voler ser amb nosaltres en una Diada tan especial.
(text d'Irene Fornós)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada