Atenció

Si sou de les territorials de Terres de l'Ebre i voleu anunciar els vostres actes, o explicar com han anat només heu d'enviar un correu a
assembleate@gmail.com

dilluns, 9 de setembre del 2013

La Via Catalana a l'Ebre

Amb aquesta entrada ens sumem a la cadena de blogs enllaçats.

Som la baula 223, i li donem una mà al blog 


222 Caminant, caminant, les penes se'n van i  l'altra mà a  l'Anton.- Rebaixes blog 224



CADENA  DE BLOGS

Quan el 16 de març, a Girona, Carme Forcadell acompanyada de Muriel Casals va anunciar que es faria una cadena humana l’11 de setembre, penso que ningú (o pocs) a l’ANC érem conscients del grau de dificultat logístic que aquesta portaria implícit i molt menys, el grau de protagonisme que les Terres de l’Ebre anirien adquirint al llarg dels dies.

Quan de desencoratjador  era veure com el territori, de Tarragona  cap  amunt, s’anava omplint amb força  facilitat  i  aquí ens quedaven trams buits  que en algun moment de defalliment (pocs) creiem que seria impossible d' omplir-los!.

Tenim 74Km, que repartits en 123 trams fan un total de 62000 persones per a una població de gairebé 190000 habitants, el que implica un tant per cent molt alt de població que hauria de participar en la Via i que difícilment era assumible.

Es per això que s’han fet campanyes i crides en general, arreu de Catalunya, per omplir les Terres de l’Ebre i no pas perquè la gent del territori no ha respost, que si que ho ha fet, i abastament.

En posar-se en moviment assemblees de Lleida, del Vallés, del Barcelonès, i també de més amunt ha estat quan els nostres trams s’han anat omplint de forma espectacular, algunes aportant gent que tenien apuntades en llocs molt més còmodes que no implicaven desplaçament, algunes altres, dirigint-se a nosaltres i dient-nos que s’esperaven a última hora per cobrir els trams on més falta feien.

El grau d’implicació ha estat altíssim, per part de moltes Assemblees, en tota Catalunya.

Per la nostra part, gent que, sempre som, els qui ens hem de moure per tal de participar en actes multitudinaris al territori, el protagonisme de saber-nos aquesta vegada receptors en un grau tan alt, ens ha servit per cohesionar-nos com una part important d'aquesta Catalunya que estimem, i ens ha fet sentir, encara més,  partícips d'un projecte que volem viure tots junts i pel qual estem treballant vora fa dos anys.

Des de l’ANC a les Terres de l’Ebre volem fer-nos reconeixedors d’aquest sobreesforç  que havíem i hem  assumit entre tots  i que aprofitant aquesta finestra que se’ns obre per part d’aquesta cadena de blogs, volem fer arribar tothom

La Via Catalana ha estat un projecte de tots els catalans, gent del nord i gent del sud,  i per suposat també de Ponent,  que ha anat sumant i movent-se per la Via.

Us deixo aquesta cançó d'un ebrenc de Camarles que ha escrit expressament per a l'ocasió.




3 comentaris:

  1. Espero que dimecres les terres de l'Ebre llueixin ben plenes de gent vinguda d'arreu del país.

    Ara diré una tonteria que potser no ho és tant però m'he arribat a plantejar si la dificultat d'omplir aquests trams tindria alguna cosa a veure amb la quantitat de peatges que cal passar per arribar a aquesta zona. Avui, amb la crisi, la gent s'ho pensa més d'un cop abans de fer anar la visa.

    I arrel d'aquest pensament, també he pensat si aquests mateixos peatges no estan aïllant les vostres comarques de la resta del país.

    ResponElimina
  2. Finalment tot ha anat de meravella. Jo he conegut un munt de gent contenta i orgullosa d'haver-se desplaçat fins a les Terres de l'Ebre per compartir amb vosaltres aquesta diada.

    Ens hem demostrat un cop més que hi som i que sabem respondre.

    Ha estat una feliç diada. Enhorabona a tots!!!

    ResponElimina
  3. Una coseta més...

    Pretenem mantenir el Blog-Via en actiu i si s'escau fer d'altres moviments col·lectius com ha estat aquest.

    Si t'interessa seguir en contacte amb els blogs enllaçats per la independència i que t'avisem si ens en pensem alguna altra, envia'ns un correu dient-nos que sí, que vols seguir a

    cadenablogs2013@gmail.com

    Així podrem guardar la teva adreça i enviar-te la informació directament. Gràcies.

    ResponElimina